Hoeveel kan ik lenen?

U bent hier: Home » Kan ik lenen bij Onesto? » Hoeveel kan ik lenen?

» Kan ik lenen bij Onesto?
   - Maximum waarde van de woning
   - Hoeveel kan ik lenen?

» Ik wil algemene informatie over woonkredieten

» Ik zoek een voordelig woonkrediet


Zoeken
Vraag hier een offerte aan
of BEL gratis 0800/15 007
voor meer informatie

Login  als klant of als partner

Wie een woning koopt kan niet meer lenen dan de koopprijs, eventueel verhoogd met de kostprijs van de verbouwingen. Dat betekent dat je de notariskosten met eigen geld moet kunnen financieren. Bereken hier eventueel hoeveel deze kosten bedragen.


Bij een nieuwbouw zal het kredietbedrag nooit hoger liggen dan de bouwkosten (inclusief BTW). Wil je ook de aankoop van de bouwgrond mee financieren, dan kan ook de koopprijs daarvan mee geleend worden, maar er moeten plannen van de nieuwbouwwoning voorgelegd worden.


Het leenbedrag bij verbouwingen is steeds beperkt tot de kostprijs van de verbouwingen (inclusief BTW).


Wie een andere lening wil herfinancieren, kan het openstaande saldo van deze lening lenen. De wederbeleggingsvergoeding en de notariskosten voor de nieuwe kredietakte en het schrappen van de vorige hypotheek zullen met eigen middelen moeten betaald worden. Bereken hier deze aktekosten. De wederbeleggingsvergoeding is normaal gelijk aan drie maanden intrest. In dit geval is de looptijd van het nieuwe krediet ook beperkt tot de resterende duur van de lening die wordt overgenomen. Bovendien kan nooit meer dan 80% van de waarde van de woning geleend worden bij een herfinanciering.

Let op deze strengere regels die gelden voor een herfinanciering, zijn niet van toepassing voor wie uit onverdeeldheid wil treden, bijvoorbeeld na een scheiding.


De lening mag overigens nooit hoger zijn dan de verkoopwaarde van de woning, die door een onafhankelijke schatter wordt bepaald.


Uiteraard hangt het maximale leenbedrag ook af van je inkomsten. Maak hier al een eerste ruwe berekening welke lening binnen je budget past.


Tot slot moet nog vermeld worden dat er geen andere hypotheeklening mag lopen op de woning, tenzij het gaat om een gesubsidieerde sociale lening.


 

Home  | Contact  | Sitemap  | Disclaimer
Created by Ideaxis.com & copyright 2007-2008 Onesto