Bijkomende lening na sociale lening

U bent hier: Home » Ik wil algemene informatie over woonkredieten » Sociale leningen in Vlaanderen » Aanvullende sociale lening

» Kan ik lenen bij Onesto?

» Ik wil algemene informatie over woonkredieten
   - Sociale leningen in Vlaanderen

» Ik zoek een voordelig woonkrediet


Zoeken
Vraag hier een offerte aan
of BEL gratis 0800/15 007
voor meer informatie

Login  als klant of als partner

Onesto-woonkrediet als aanvulling bij gesubsidieerde sociale lening


Wie een gesubsidieerde sociale lening kan krijgen, moet niet twijfelen. De rentevoet is meestal een stuk lager dan alle andere mogelijkheden. Het enige probleem is soms wel dat dergelijke lening niet (meer) volstaat. En om dan een bank te vinden die een bijkomende lening wil geven aan een behoorlijke rentevoet is bijna onmogelijk.


Een Onesto-Woonkrediet is eventueel wel mogelijk als er voor de sociale lening al een hypotheek in eerste rang is. En dat gewoon aan dezelfde voorwaarden als alle andere Onesto-woonkredieten.

Let wel op. Als de hoofdlening nog maar in aanvraag is, of als het kredietbedrag van de VMSW of het Vlaams Woningfonds nog niet volledig is opgenomen, dan kan je nog geen Onesto-woonkrediet aanvragen. We moeten immers de waarde van de woning kunnen vaststellen voor de door ons gefinancierde werken. Daarvoor moeten dus eerst de werken uitgevoerd zijn die door de VMSW of het Vlaams Woningfonds werden gefinancierd.


De meest voorkomende gevallen, waarin een combinatie sociale lening + Onesto-woonkrediet voor een oplossing zorgt, zijn dus:

- Voor de aankoop werd vroeger een lening via het Vlaams Woningfonds of de VMSW bekomen, maar daar kan nu geen krediet meer genomen worden voor de verbouwingen of afwerking.

- Bij een scheiding en het overnemen van de woning kan de lopende lening van het Vlaams Woningfonds overgenomen worden, maar een bijkomende lening voor het uitbetalen van de ex behoort er niet meer tot de mogelijkheden.

In al deze en andere gevallen, is er naast de akte voor de gesubsidieerde sociale lening, wel een tweede notariƫle kredietakte nodig voor de aanvullende Onesto-lening.


 

Home  | Contact  | Sitemap  | Disclaimer
Created by Ideaxis.com & copyright 2007-2008 Onesto