Reserveringsvergoeding

U bent hier: Bereken zelf » Rentevoet » Reserveringsvergoeding

» Hoeveel kost mijn project?

» Hoeveel kan ik maximaal lenen?

» Rentevoet
   - Reserveringsvergoeding
   - Andere voorwaarden


Zoeken
Vraag hier een offerte aan
of BEL gratis 0800/15 007
voor meer informatie

Login  als klant of als partner

Wat is een reserveringsvergoeding?

 

Neem je een woonkrediet voor het bouwen of verbouwen van een woning? Dat betekent dat je het geld niet dadelijk bij het ondertekenen van de leningsovereenkomst krijgt. De kredietverstrekker zal het geld voorlopig bijhouden en jij krijgt het geleidelijk aan vrij om de facturen mee te betalen. Dat is normaal. Anders loopt de kredietmaatschappij het risico dat men met het geld andere zaken doet en er helemaal geen huis komt dat als waarborg dient.

 

Het is ook logisch dat je geen intrest betaalt op het geld dat je nog niet heeft opgenomen. Dat voordeel wordt maandelijks afgerekend en zorgt ervoor dat je bij de start per maand minder betaalt. Maar de meeste banken rekenen toch een speciale vergoeding aan om het geld voor jou beschikbaar te houden. Dat kan soms oplopen tot 1%. Als 100.000 euro gedurende zes maanden bij de bank blijft staan, betaal je in dit geval 500 euro reserveringsvergoeding.

 

Vraag zeker aan de bank of ze een reserveringsvergoeding aanrekenen en hoe hoog die dan is. Ook deze kost moet je mee in rekening brengen vooraleer je kunt beslissen welke lening het voordeligst is. Ook op dit vlak biedt het Onesto woonkrediet dus een bijkomend voordeel. Hier is immers geen reserveringsvergoeding.


 

Home  | Contact  | Sitemap  | Disclaimer
Created by Ideaxis.com & copyright 2007-2008 Onesto